Softscan Håll din data säker

Skydda bilderna i mobilen

I och med att vi samlar en mängd bilder, ibland väldigt privata, på våra mobiltelefoner behöver vi ha en viss säkerhet i våra mobiler. De flesta vill nog inte att sluta som Hollywoodkändisarna har den senaste tiden, med en rad privata bilder spridda över hela internet.

1742368-pretty-young-woman-taking-picture-with-camera-phone

I dagens samhälle spelar mobiltelefonerna allt större roll och vi samlar hela våra liv i mobiltelefonerna. Kontaktuppgifter till vänner, sms, bilder och allt möjligt samlar vi där. Detta har vi skrivit om tidigare. Men när vi verkligen samlar allt viktigt på ett och samma ställe i mobilen, är det nödvändigt att vi har en viss säkerhet kring våra mobiler. Speciellt eftersom det är ganska lätt för utomstående att ta sig in i våra mobiler och få tillgång till allt vi har sparat.

Hollywoodkändisarna blir hackade

Några som har extra spännande och värdefull information i sina mobiler är Hollywoodkändisarna och därför är det inte ovanligt att deras mobiltelefoner blir hackade. Många pengasugna personer är ute efter smaskiga och privata bilder på kändisarna. Men det finns faktiskt en del saker kändisarna kan göra, och även vi privatpersoner kan göra detta, för att hackarna inte ska kunna komma åt bilderna.

Mer säkerhet i mobilen

Till att börja med tipsar Metro om att ta bort bilderna från iCloud. I vissa mobiler laddas bilderna automatiskt upp där och det kan vara en säkerhetsrisk. iCloud kan nämligen delas över internet till en mängd användare. Något annat man kan göra är att ta bort sina bilder ur bildströmmen, om det är så att man hittills har delat sina bilder på iCloud. Man kan även se till att göra iCloud säkrare. Detta kan man göra genom att installera en tvåstegs-verifiering. Då behöver hackaren tillgång till både telefonen och inloggningsuppgifter.