Softscan Håll din data säker

Skydda din mobil- allt viktigare

Skydda sin mobil kan man bland annat göra genom att köpa ett snyggt skydd. Men när man ändå surfar runt på nätet på sidor som http://fyndiq.se/elektronik/mobil/ och vill hitta ett snyggt fodral, bör man också tänka på att skydda själva innehållet.

Den data man har på sin mobiltelefon börjar idag närma sig samma säkerhetsaspekter som när det gäller data och information på datorer. Anledningen till denna utveckling beror bland annat på att kapacitet på mobiltelefoner har blivit allt större. Användare har också ett nytt beteende där mobiltelefonerna i många hänseenden har ersatt datorerna. Våra allt smartare mobiltelefoner har blivit till en tredje arm. Vi har dem tillgängliga under resor, när vi är på språng, när vi behöver kolla upp saker och när vi söker tillfälligt tidsfördriv eller bara vill behålla kontakten med vänner.

Ens mobiltelefon idag kan innehålla allt från känsliga arbetsdokument till privata familjebilder. Allt är tråkigt att förlora. Tyvärr är det inte många som är medvetna om hur man kan skydda sin mobiltelefon, något som man kan läsa mer om här. Ett sätt att skydda sig är att göra regelbundna överföringar och kopieringar mellan mobiltelefonen och ens dator.